Push-cadeaus: moeten moeders een cadeau krijgen voor de bevalling?

07 Feb 2023

Push-cadeaus: moeten moeders een cadeau krijgen voor de bevalling?

Sommige kersverse mama's krijgen push-cadeautjes na de bevalling. (Foto: Getty)

Hoe je het ook wendt of keert - woordspeling bedoeld - zwanger zijn en bevallen is moeilijk en soms traumatisch. Er is vermoeidheid, misselijkheid, gewrichtspijn, zwangerschapsdiabetes, pre-eclampsie, een miljoen bloedafnames, de constante angst, om nog maar te zwijgen van de daadwerkelijke handeling van het vaginaal bevallen van een baby of het hebben van een keizersnede en de pijn en het herstel dat met beide gepaard gaat.

Het is een groot probleem. Maar verdient het een geschenk?

'Push-cadeautjes', zo worden deze cadeaus na de bevalling in de volksmond genoemd, en het is nogal een polariserende praktijk. Sommigen zeggen dat het kind dat je ter wereld hebt gebracht een geschenk genoeg is. Anderen zeggen dat geboorteouders zichzelf moeten kunnen trakteren op wat ze maar willen als beloning voor het doorstaan ​​van dit alles.

Het idee achter duwcadeautjes komt eigenlijk uit India en is al eeuwen oud. Het concept is gemodelleerd naar het ritueel genaamd godh bharai, dat is als een babyshower waarbij een aanstaande moeder wordt overladen met geschenken of geld. In het Hindi betekent godh bharai "de schoot vullen", en de viering vindt plaats in het laatste trimester van de zwangerschap om de zwangere aan te moedigen te rusten, klusjes en boodschappen te vermijden.

Hoewel "push-cadeautjes" niet nieuw zijn, hebben sociale media en de cultuur van beroemdheden ertoe bijgedragen dat ze populairder zijn geworden en de lat hoger hebben gelegd. Jennifer Lopez ontving naar verluidt $ 2,5 miljoen oorbellen als haar push-cadeau van toenmalige echtgenoot Marc Anthony toen ze beviel van hun tweeling. Kim Kardashian ontving een halsketting van een miljoen dollar, terwijl het push-cadeau van Kylie Jenner een Ferrari van $ 1,4 miljoen was.

"Ik denk dat duwcadeautjes een vereiste zouden moeten zijn", zegt Catie McBride uit Baltimore, wier man haar na haar bevalling een start op afstand voor haar auto schonk. "Het is een mooi gebaar van je partner om je te laten zien hoeveel ze je waarderen, vooral als je zoveel opoffert om nieuw leven in deze wereld te brengen."

In sommige gevallen is het de nieuwe moeder die boodschappen doet. Tijdens mijn eerste echte uitje met mijn 5 weken oude dochter liepen we door het winkelcentrum en ik werd verliefd op een paar magenta suède Tory Burch-loafers. Ik moest ze hebben. Ze waren niet iets dat ik normaal gesproken voor mezelf zou kopen, dus werden ze mijn push-cadeau - of zoals mijn man het noemde, een 'opengesneden cadeau', aangezien ik een keizersnede had.

Verhaal gaat verder

"Ik heb een Kate Spade-luiertas voor mezelf gekocht als mijn eigen persoonlijke push-cadeau", zegt Mikayla Stewart uit Binghamton, New York. >

Er is een breed scala aan opties voor push-cadeaus. Sommige ouders geven de voorkeur aan luxe artikelen zoals handtassen en schoenen, terwijl anderen kiezen voor een ring of halsketting met een geboortesteen om de geboortemaand van hun kind te herdenken.

"Mijn man heeft een halsketting en oorbellen voor me gekocht met de geboortesteen van onze baby", zegt Alex Trusk van Jefferson City, Mo. "Mijn vriend moedigde hem aan om me een duwcadeau te geven, maar ik zou niet boos Ik heb er geen ontvangen."

Krijg je een baby, krijg je een nieuw paar oorbellen? Voor sommige moeders is dat het geval. (Foto: Getty)

Krista Nigro uit Portland, Oregon, had de toekomst in gedachten toen ze haar push-cadeau koos. "We worstelden jarenlang met onvruchtbaarheid, werden verwekt via IUI en daarna had ik een zware zwangerschap", zegt ze. “Voor mijn geschenk vroeg ik om een ​​mooie parelketting met de bedoeling die aan onze dochter te geven om te dragen op haar trouwdag. Ik dacht dat het een mooi verhaal zou zijn voor een erfstuk.”

Niet elke moeder ziet de noodzaak in om overladen te worden met cadeautjes; Jessy Stoneroad uit Halifax, Pa. merkt op dat het onpraktisch is om sieraden of iets dergelijks te kopen, aangezien "we zoveel aan de baby gaan uitgeven."

"Alleen al het krijgen van mijn baby was een beloning genoeg voor mij", beaamt Lana Wyatt uit Suffolk, Virginia.

Er is ook het argument dat de beste manier om een ​​nieuwe moeder wat waardering te tonen niet in een klein blauw doosje zit; het is door simpelweg mee te doen.

"Ik zag mezelf al blij zijn met een of ander sentimenteel geschenk", zegt Isabell Nelson van The Colony, Texas. "Maar eerlijk gezegd waardeerde ik koken, schoonmaken en voor de baby zorgen veel meer dan een duur cadeau. Het beste push-cadeau was dat mijn man er was om me tijdens de bevalling te ondersteunen. Dat was ook geen gemakkelijke klus!”

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.