Maria Shriver vertelt over zich 'onzichtbaar' voelen tijdens het huwelijk met Arnold Schwarzenegger

07 Feb 2023

Maria Shriver vertelt over zich 'onzichtbaar' voelen tijdens het huwelijk met Arnold Schwarzenegger

Maria Shriver vertelt over haar 'reis om alles in mijn leven opnieuw te evalueren' nadat haar huwelijk met Arnold Schwarzenegger eindigde. (Foto: Bonnie Biess/Getty Images)

Maria Shriver zegt dat ze haar leven volledig opnieuw heeft geëvalueerd na haar breuk met Arnold Schwarzenegger en hun daaropvolgende scheiding.

De Emmy-winnende journalist, bestsellerauteur en lid van de beroemde Kennedy-clan, 67, verscheen in de Making Space with Hoda Kotb podcast om haar 'voortdurende zoektocht om meer over mezelf te leren' te bespreken. Ze zei dat ze na haar scheiding in 2011 van The Terminator-ster en voormalige gouverneur van Californië, een klooster bezocht als onderdeel van een genezingsreis en wijs advies kreeg. Ze sprak ook over het gevoel "onzichtbaar" te zijn tijdens haar huwelijk - iets wat ze haar hele leven voelde binnen haar beroemde familie.

Shriver, die gescheiden is van de 75-jarige Schwarzenegger, met wie ze vier kinderen deelt, nadat hij had toegegeven dat hij de vader was van het tienerkind van hun huishoudster, zei dat toen haar huwelijk eindigde, het haar de "vrijheid" gaf om wat zielsonderzoek te doen en "ga haar waarheid uitzoeken".

'Ik heb zoveel dingen gedaan' tijdens die reis. Maar één... was dat ik naar een klooster ging, een afgezonderd klooster... om in stilte te zijn en advies te zoeken, zei Shriver, die katholiek was opgevoed. "De eerwaarde moeder daar... ze zei: 'Ik denk dat je hier kwam om toestemming te vragen.'"

Ze zei dat het voelde als "een scène uit The Sound of Music... Ze zegt: 'Je kunt hier niet komen wonen... maar je hebt wel toestemming om uit te gaan en Maria te worden.' Ik snikte... Ik had mezelf nooit toestemming gegeven om... kwetsbaar te zijn, zwak te zijn, op mijn knieën te worden gebracht. En de wereld deed het mij aan. En toen dacht ik: 'Oké, God, laten we gaan. En ik ga dit nemen en alles leren wat ik kan over mijn rol en wat ik moet leren ... Als het universum je zo slaat, denk ik dat je je niet moet concentreren op de andere persoon [ but] ... wat leer je van deze ervaring? Dus gaf ik mezelf toestemming om te beginnen met leren."

Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver in 1994. (Foto: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

"Ik heb alles gedaan wat beschikbaar was om mezelf te genezen. Ik zie mezelf nog steeds als een genezingsreis," zei ze en voegde eraan toe: "Ik zal mezelf nooit meer in de steek laten."

Verhaal gaat verder

Shriver, die "single" is terwijl haar ex sinds 2013 een relatie heeft met fysiotherapeut Heather Milligan, zei dat ze zich "onzichtbaar" voelde in haar huwelijk met Schwarzenegger - een gevoel dat haar haar hele leven kwelde.

>

"Ik ben opgegroeid met het gevoel onzichtbaar te zijn in een ongelooflijk openbare, beroemde familie", zegt Shriver, wiens moeder, Eunice Shriver, de zus was van voormalig president John F. Kennedy, senator Robert F. Kennedy en senator Ted Kennedy. "Er waren veel echt grote karakters in die familie ... Als je als kind naast de president van de Verenigde Staten staat, twee Amerikaanse senatoren, de first lady, kijkt niemand naar je. Je bent achtergrondgeluid . En dat neem je echt mee door het leven, en je brengt jezelf uiteindelijk in situaties waarin dat zo blijft totdat je je lesje hebt geleerd."

De les, zei ze, was: "Dat het er niet om gaat dat andere mensen je zien. Het gaat erom dat jij jezelf ziet. En dat kostte me heel veel tijd, heel veel tijd om te leren."

Toen ze in 1986 met Schwarzenegger trouwde, "werd ik boos op mensen die... niet erkenden dat ik bestond toen ik naast Arnold... of mijn oom stond." Nu ziet ze: "Ze leerden me een lesje. Dat het er niet om gaat of ze me zien. Zie ik me? Ben ik zichtbaar voor mij?"

Ze had het over een ontmoeting met de Oostenrijkse bodybuilder die in 1977 acteur werd na een intro van Tom Brokaw van NBC News. Haar familie had bedenkingen - en uitte ze.

"Ik ben opgegroeid in deze grote democratische familie", zei ze. "Ik heb geleerd te geloven dat Republikeinen de vijand waren en toen werd ik verliefd op een Republikein."

Shriver zei dat ze "kon zien dat mensen in mijn familie een oordeel hadden over de persoon die ik koos" omdat hij "niet naar dezelfde soort scholen was gegaan als de mensen met wie ik ben opgegroeid [deed en] niet dezelfde was politieke partij en was dit niet en was dat niet... Toen verhuisde ik naar Los Angeles en mijn familie had zoiets van: 'Oh mijn god.' ... Mijn moeder had zoiets van: 'Je bent in Hollywood en dat is verschrikkelijk.' Ik had zoiets van: 'Is het?' ... Ik voel me gezegend dat ik duidelijk de ouders heb gehad die ik had," zei ze, ook verwijzend naar Sargent Shriver, "maar ze zijn heel anders dan ik", ondanks dat ze ook veel overeenkomsten delen.

Maria Shriver met haar filantroop-moeder, Eunice Shriver, oprichter van de Special Olympics, in Los Angeles in 2004. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Shriver zei dat een deel van haar zelfgroei ook te danken was aan haar inspanningen om "een ander soort moeder zijn" en een "ander soort vrouw" dan de hare was, evenals in het algemeen "een ander soort vrouw".

"Ik wilde een ander soort huwelijk dan mijn ouders", zei ze. Ik wilde een ander soort leven hebben dan mijn ouders en het einde van dat alles heeft me zeker op een reis gestuurd om alles in mijn leven opnieuw te evalueren. Elk aspect van mijn leven. Hoe ik was gekomen waar ik was? Wat was mijn rol daarin? Wat zou ik beter kunnen doen? Wat had ik gedaan dat me op die plek had gebracht? ... ik heb alles bekeken."

Vandaag: "Ik beweeg me door de wereld op een andere plaats en op een andere manier dan 10 jaar geleden, 15 jaar geleden", zei ze.

Shriver zei dat ze toen ze opgroeide niet in staat was om over veel dingen met haar ouders te praten. Er waren twee moorden gepleegd in haar familie. Er was veel waar ze doorheen gingen waar nooit over werd gesproken en het had een "nadelige" impact op haar. Als volwassene zocht ze een journalistieke carrière die 'chaotisch' was. Ze heeft sindsdien gekeken en gevraagd: "Waarom voelde ik me aangetrokken tot chaos? ... Ik schreef mezelf eigenlijk een gedicht [over verslaafd zijn aan chaos ... om mezelf te laten zien dat ik het was en dat ik mezelf eruit kon halen ."

Met haar inmiddels volwassen kinderen ziet ze haar huis als een "tankstation" voor hen, waar ze op elk moment terug kunnen komen en eten, liefde, aanmoediging en waarheid kunnen krijgen.

Christina Schwarzenegger, Maria Shriver, Patrick Schwarzenegger en Katherine Schwarzenegger samen in maart 2018. Ze is ook moeder van zoon Christopher. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images). Vandaag." Het is ook "heel anders dan toen ik in [mijn] huwelijk ging."

Ze is het meest trots op haar rol als moeder.

"Ik zei altijd tegen mezelf... ik wist dat mijn kinderen op een gegeven moment in therapie zouden belanden, maar ik wist dat ze niet zouden kunnen zeggen: 'Ze was er niet'," zei ze. "Ze konden zeggen dat ze dit, dit of dit was, maar ik wilde niet dat ze zouden zeggen dat ik iets boven hen had gekozen. Ik wilde dat ze wisten dat zij mijn prioriteit waren en ik wilde dat ze dat voelden."

Shriver en Schwarzenegger gingen in 2011 uit elkaar en het duurde 10 jaar om hun scheiding af te ronden, die in december 2021 voltooid was. Sinds hun splitsing zijn ze samen in het openbaar verschenen op evenementen ter ondersteuning van de projecten van hun kinderen.