Will Smith zou een verrassende Grammy's-artiest worden, maar moest stoppen voor 'Bad Boys 4'

07 Feb 2023

Will Smith zou een verrassende Grammy's-artiest worden, maar moest stoppen voor 'Bad Boys 4'

Will Smith en Martin Lawrence bevestigen dat Bad Boys 4 in de maak is: 'Het is officieel, jullie allemaal!'

Will Smith/Instagram Will Smith en Martin Lawrence

Will Smith zou zondagavond zijn muzikale comeback maken tijdens de Grammy's, maar moest de verrassing afzeggen.

The Fresh Prince zou oorspronkelijk deel uitmaken van de 65e jaarlijkse Grammy Awards, het 50-jarig jubileum van de hiphop-tribute-uitvoering, vertelde Questlove - die de meer dan 10 minuten durende uitvoering produceerde - aan Variety. Presentator Trevor Noah insinueerde eerder dat er een paar verrassende optredens zouden zijn, maar de 54-jarige Smith moest afhaken nadat hij was begonnen met het opnemen van Bad Boys 4. 

"Ik zal de spoilerwaarschuwing weggeven. Will Smith maakte deel uit van de festiviteiten vanavond, maar ze zijn deze week begonnen met het opnemen van Bad Boys 4", vertelde de 52-jarige Questlove aan Variety op de rode loper. "Er waren veel voorbereidende schoten die hij moest maken, dus we moesten Will kwijtraken."

GERELATEERD: Lil Wayne, Missy Elliott, Run-DMC vieren 50 jaar hiphop met 2023 Grammy's optreden

Questlove

Lester Cohen/Getty Images voor The Recording Academy Questlove

Questlove beschreef zijn proces om te kiezen welke artiesten hij op het podium wilde zien, met als hoogtepunt een optreden van in totaal 27 minuten dat hij uiteindelijk terugbracht tot 14. Hoewel hij erop gebrand was dat Smith het publiek zou verrassen, begreep hij , eraan toevoegend dat het krijgen van Smith "een schot in het donker" was, aangezien de acteur "altijd films aan het maken is".

De viervoudig Grammy-winnaar zei dat er veel mensen in de productie waren die het ook druk hadden, en hij begreep hun behoefte om aan hun schema's te voldoen.

"We hadden veel mensen, en sommigen van hen hebben andere banen", zei hij. "[Queen] Latifah en LL [Cool J] moesten hun respectieve shows verlaten om dit te komen doen, dus er waren veel legitieme redenen waarom we niet all-inclusive konden zijn voor sommige mensen. Ik beloof je dat het zo zal zijn geweldig"

En verbazingwekkend was het - het optreden bevatte een eerbetoon aan Nelly's "Hot in Herre" uit 2002, "My Mike Sounds Nice" uit 1988 van Salt-N-Pepa en Spinderella, en Busta Rhymes die samen met Spliff Star alle teksten reciteerde van zijn aanbevolen sprong in de single van Chris Brown uit 2011, "Look at Me Now."

Verhaal gaat verder

GERELATEERD: Will Smith en Martin Lawrence bevestigen dat 'Bad Boys 4' in de maak is: 'It's Official Y'all'

Op het podium stonden Big Boi, De La Soul, Grandmaster Flash, Grandmaster Mele Mel & Scorpio/Ethiopian King, DJ Drama, Future, Ice-T, Lil Baby, Rahiem, Rakim, The Lox, Method Man , Public Enemy, Queen Latifah, RUN-DMC, Too $hort, Scarface en Swizz Beatz. Het optreden eindigde met een productie van Lil Uzi Vert's hit "Just Wanna Rock" uit 2022.

Mis nooit meer een verhaal: meld u aan voor PEOPLE's gratis dagelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het beste wat PEOPLE te bieden heeft, van sappig nieuws over beroemdheden tot meeslepende human interest-verhalen.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Hoewel Smith de show niet kon maken, herenigde hij zich met zijn mede-Bad Boy Martin Lawrence in een video die dinsdag op zijn Instagram werd gepost om de nieuwe film te plagen. "HET IS ONGEVEER DIE TIJD!" lees het bijschrift.