I Know What You Did Last Summer vervolg met originele sterren in de maak bij Sony

07 Feb 2023

I Know What You Did Last Summer vervolg met originele sterren in de maak bij Sony

Nog een zomer, weer een psychomoordenaar met haken — en misschien ook een paar bekende gezichten.

Meer dan 25 jaar nadat I Know What You Did Last Summer in de bioscoop te zien was, ontwikkelt Sony een vervolg op de tienerslasher die de originele sterren Freddie Prinze Jr. en Jennifer Love Hewitt terug zou brengen. EW heeft bevestigd dat de twee in gesprek zijn om terug te keren voor het project, dat zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevindt, terwijl Jennifer Kaytin Robinson (Do Revenge, Someone Great) gehecht is aan de regie.

Verder zijn plot- en castdetails onbekend. De originele film uit 1997 volgde vier vrienden - gespeeld door Prinze, Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe - die per ongeluk vastgebonden zijn wanneer ze een visser overreden en zijn lichaam in het water gooien. Als ze een jaar later weer bijeenkomen, ontvangen ze een dreigbrief van iemand die op de hoogte is van het incident en worden ze al snel geterroriseerd door een met een haak zwaaiende moordenaar.

Freddie Prinze Jr. en Jennifer Love Hewitt in 'I Know What You Did Last Summer'

Everett-collectie Freddie Prinze Jr. en Jennifer Love Hewitt in 'I Know What You Did Last Summer'

Prinze, Hewitt en Gellar hernamen eerder hun rollen voor een vervolg uit 1998, I Still Know What You Did Last Summer; een derde film, I'll Always Know What You Did Last Summer uit 2006, volgde een nieuwe groep vrienden gespeeld door Torrey DeVitto, David Paetkau, Brooke Nevin en Ben Easter.

Meer recentelijk produceerden Sony en Amazon een tv-serie I Know What You Did Last Summer, die in oktober 2021 debuteerde en in januari daaropvolgend werd geannuleerd. De show was, net als de films, gebaseerd op de gelijknamige roman van Lois Duncan uit 1973.

Het nieuws over de nieuwste wederopstanding van I Know What You Did Last Summer komt te midden van het geweldige succes van de Scream- en Halloween-franchises, die onlangs de legacy-sterren Courteney Cox en Jamie Lee Curtis terugbrachten.

Prinze's recente schermcredits omvatten de revival van Punky Brewster, Robot Chicken en Christmas With You, terwijl Hewitt's credits omvatten Hot in Cleveland, Criminal Minds en 9-1-1. Robinson staat ook bekend om het samen schrijven van Marvel's Thor: Love and Thunder met Taika Waititi.

Verhaal gaat verder

Deadline meldde voor het eerst nieuws over het vervolg op IKWYDLS.

Gerelateerde inhoud:

28 gedachten die we hadden bij het kijken naar I Know What You Did Last Summer 20 jaar later

De 20 beste slasher-films aller tijden

De 20 beste horrorvervolgfilms aller tijden