Het laatste aftellen: een 'beroofde' fanfavoriet, een pandemische kampioen en een 'icoon' strijden om een ​​laatste plek in 'AGT: All-Stars'

07 Feb 2023

Het laatste aftellen: een 'beroofde' fanfavoriet, een pandemische kampioen en een 'icoon' strijden om een ​​laatste plek in 'AGT: All-Stars'

Komiek Josh Blue, dichter Brandon Leake en virale sensatie Kodi Lee strijden om de enige overgebleven plek in de finale van 'America's Got Talent: All-Stars'. (Foto's: NBC)

Het was het laatste aftellen op maandag - zoals de themamuziek van de avond, verzorgd door de Zweedse hair-metalband Europe, aangaf - toen NBC de laatste aflevering van America's Got Talent: All-Stars voorbereidende optredens uitzond. In tegenstelling tot de afgelopen vijf afleveringen hadden de juryleden niet langer de macht om één deelnemer te redden via de Golden Buzzer, wat betekende dat er nog maar één plek in de finale te vullen was. En die finalist zou niet worden gekozen door de jury, maar door een elite-mysteriegroep van "superfans" die door het hele land stemmen.

Dit was dus de absoluut slechtste ronde voor alle resterende hoopvolle mensen van dit seizoen - of niet-hoopvollen, al naar gelang het geval -, want als er een week was waarin de show twee deelnemers, het was deze. De serie heeft letterlijk een aantal van de beste voor het laatst bewaard. In een andere week had de Kazachse tienerzangeres en Eurovisie/The Voice Kids Oekraïne-veteraan Daneliya Tuleshova gemakkelijk een plek kunnen bemachtigen, die volgens jurylid Heidi Klum "helemaal verbluffend" en Howie Mandel "absoluut fenomenaal" noemde, of naar felle en vurige rapper Flau'Jae, die getekend had bij Roc Nation nadat hij meedeed aan AGT seizoen 13 en deze week terugkeerde naar de show als "een beest om rekening mee te houden" en een "MVP", aldus Mandel.

Maar uiteindelijk hadden slechts drie van de deelnemers van maandag echt een kans - en slechts één van hen zou het halen.

Onder die drie was (super)fan-favoriet Josh Blue, die in seizoen 16 op schema lag om de allereerste cabaretier ooit te worden die AGT won voordat hij schokkend derde werd. Maandag kreeg Blue een staande ovatie van het brullende publiek zodra hij verscheen, voordat hij zelfs maar een grapje maakte, en toen hij verklaarde: "Ik wilde terug naar de plaats delict, omdat ik beroofd was", iedereen leek het met hem eens te zijn. (Op mogelijk de meest controversiële en teleurstellende finale in de geschiedenis van AGT verloor Blue van de middelmatige goochelaar Dustin Tavella, die dit seizoen de All-Stars-finale of zelfs de top drie van zijn All-Stars-aflevering niet haalde.) valt vaak naar beneden, 'leverde Blue, die hersenverlamming heeft, een hilarische, zelfspot-routine over het opvoeden van kinderen als gehandicapte persoon, en hij liet collega-komiek Mandel verkondigen:' Lachen is het beste medicijn. … En jij bent de remedie. Jij bent het medicijn. Je hebt ons gegeven wat we meer dan wat dan ook nodig hebben.”

Verhaal gaat verder

En dan was er een echte AGT-winnaar, Brandon Leake van seizoen 15. (Er zijn dit jaar niet veel Got Talent-kampioenen op All-Stars geweest, en de meeste die hebben deelgenomen, zoals Tavella, zijn niet verder gekomen.) De spoken word-artiest deed mee tijdens het pandemische seizoen van 2020, toen de productie werd uitgesteld vanwege COVID-zorgen - hij moest eigenlijk auditie doen in een lege zaal, en het optreden van deze week was eigenlijk zijn eerste voor een live AGT-publiek - en zijn kwetsbare, autobiografische gedichten over verlies, de Black Lives Matter-beweging en de complexiteit van vaderschap en familie resoneerde in zo'n moeilijke tijd. Toen Leake deze week terugkwam met een stuk over een perspectiefverschuivende ontmoeting met een dakloze, voelde zijn kunst net zo relevant als altijd. Mandel gaf hem een ​​staande ovatie en gaf hem zelfs de eer om deuren te openen voor dichters als Amanda Gorman. Leake was eigenlijk Mandels Golden Buzzer-keuze in seizoen 15, maar helaas was er deze keer geen buzzer voor hem beschikbaar.

Maar toen liep de winnaar van seizoen 14 binnen, en misschien wel de meest geliefde winnaar van elk AGT-seizoen: Kodi Lee. En het was vrij duidelijk hoe dit zou gaan. "Nu, dit is een all-star", verklaarde Simon Cowell, terwijl presentator Terry Crews Lee een "icoon" noemde.

"Ik denk niet dat ik het publiek ooit zo hard heb gehoord!" Klum verwonderde zich toen de singer-songwriter/pianist, die nu headliner is van de AGT-residentie in Vegas, het podium betrad als een rockster in zijn zilveren jasje en hartelijk werd verwelkomd met gezangen van het publiek van “Kodi! Kodi! Kodi!”

Muzikale savant Lee, die zowel blind als autistisch is, werd in 2019 meteen een sensatie met zijn Golden Buzzer-auditie van Leon Russells 'A Song for You', die meer dan 430 miljoen online views opleverde en de meest viraal moment aller tijden. Maandag herinnerde Cowell zich dat de juryleden op die historische dag "op het puntje van onze stoelen" zaten, bang dat Lee de druk van een tv-optreden niet aan zou kunnen - voordat Lee natuurlijk een "magisch, magisch even.”

"Mensen stellen me altijd deze vraag: 'Wat waren je top drie of vier audities?' En elke keer noemen we altijd je auditie, Kodi," merkte Cowell op.

Nadat Lee opnieuw verbaasd was met een voortreffelijke vertolking van Calum Scotts 'Bijbels', zei Mandel tegen hem: 'Er is geen ander woord om te beschrijven wat je doet dan 'geweldig', en je bent echt geweldig. Je bent echt een all-star.”

Klum, die Lee's seizoen niet had gekeurd en het genoegen had Lee voor het eerst te zien strijden, gutste: "Ik heb het gevoel dat mijn hart twee keer zo groot wordt als ik je hoor zingen. ... Ik heb het gevoel dat AGT is wat het is dankzij mensen zoals jij.”

"Ik ben het echt met Heidi eens", voegde Cowell eraan toe. “Het zijn de mensen die we onderweg hebben ontmoet die deze show zo speciaal hebben gemaakt. En Kodi, jij bent een van die artiesten die altijd geweldig zullen zijn. Er zal nooit een jaar komen waarin je zegt: 'Kodi is niet goed meer.' … Je zult altijd beter worden. Je optredens zullen altijd betoverend zijn. En echt, eerlijk gezegd, jij definieert wat een all-star is.”

En zo won Lee, die volgens Cowell "in een andere klasse" zat, de stemmen van de superfans, terwijl Leake tweede werd en de arme Blue opnieuw genoegen moest nemen met de derde plaats. Dit was nauwelijks een verrassende uitkomst; eerlijk gezegd, als Lee niet was doorgegaan, zouden kijkers waarschijnlijk meer verontwaardigd zijn geweest dan Beyoncé-fans waren over Harry Styles' verstoorde Album van het Jaar-overwinning bij de Grammy Awards van de vorige avond. Maar als er deze week Golden Buzzer in het spel was geweest, heb ik het gevoel dat het naar Blue zou zijn gegaan. En het feit dat zowel Blue als Leake deze maandag naar huis gingen, terwijl de All-Stars-finale een aantal relatief vergeetbare kanshebbers zal bevatten, was frustrerend. De AGT-producenten hebben de opmaak van deze spin-offserie echt verprutst.

Naast de bovengenoemde Tuleshova en Flau'Jae waren andere deelnemers die maandag onmiddellijk werden uitgeschakeld, goochelaar Eric Chien, Voices of Hope Children's Choir, hondenact Lukas & Falco en zwaardzwaluw Brett Loudermilk. Misschien minder frustrerend, maar zeker net zo verrassend, haalde de slechtst bewaarde act van de aflevering, grappenmaker Sethward, het ook niet. Maar de absurdistische rekwisietstrip, die aan meer AGT-seizoenen heeft deelgenomen dan welke andere deelnemer dan ook, vestigde zijn eigen persoonlijk record. Deze keer arriveerde hij in een schurftig geitenkostuum en daagde de juryleden uit: "Dachten jullie dat jullie All-Stars konden hebben zonder de G.O.A.T.?" - en kreeg toen prompt zijn 12e rode X, want dat soort zoemer was deze week nog steeds in het spel. "Niemand heeft meer zoemers ontvangen dan ik!" Sethward pochte. En dat maakte hem tot een all-star, op zijn eigen manier, op zijn eigen voorwaarden.

Dus nu, Lee, samen met dansgroep Light Balance Kids, handbalancerend trio de Bello Sisters, Detroit Youth Choir, cabaretier Mike E. Winfield, saxofonist Avery Dixon, goochelaar Aidan McCann, solozanger Tom Ball, buikspreker Ana Maria Mărgean, en aerialist-acts Aidan Bryant en Power Duo, is op weg naar de finale van America's Got Talent: All-Stars. Heeft een van die andere acts een kans om Lee te verslaan? Waarschijnlijk niet, maar stem af en kom erachter wanneer de All-Stars-finale op 20 februari wordt uitgezonden.

Lees meer van Yahoo Entertainment:

· 'Susan Boyle's kleinzoon' maakt Simon Cowell 'boos' op 'AGT: All-Stars'

'AGT' all-stars Tone the Chiefrocca, Aidan Bryant keren terug om de rekening te vereffenen: 'Ik wil zo graag winnen, en ik ben hier om het te bewijzen'

· Een van de grootste successen aller tijden van reality-tv in vroege 'AGT: All-Stars'-shocker: 'Dat had ik nooit geraden'

· 'Dat was geen karate, dat was ka-rappy': niet onder de indruk Simon Cowell deelt DRIE rode X's uit op 'AGT: All-Stars'

· Nick Cannon over stoppen met 'America's Got Talent': 'Een van de beste beslissingen die ik ooit in mijn carrière heb genomen'

Volg Lyndsey op Facebook, Twitter, Instagram, Amazon