Deze golden retriever heeft meer dan 400 maaltijden 'gekookt'. Hier is hoe de mens van de hond hem geduld leerde in de keuken.

07 Feb 2023

Deze golden retriever heeft meer dan 400 maaltijden 'gekookt'. Hier is hoe de mens van de hond hem geduld leerde in de keuken.

Op het Cooking with Badger Instagram-account "kookt" de 18 maanden oude golden retriever Badger maaltijden voor zijn menselijke vader en moeder. (Foto's: Cooking with Badger)

Er is een nieuwe social media chef in de stad en hij doet erg zijn best om geen bont te krijgen in zijn culinaire creaties. Chef Badger, een golden retriever die in zijn kookvideo's vaak een koksmuts en -jas en token Crocs draagt, heeft meer dan 170.000 fans die zijn Cooking with Badger Instagram-account volgen. Volgers zijn helemaal weg van de hond en kijken hoe hij honderden maaltijden "kookt" - van spaghetti en gehaktballen tot mosselvissoep - in speelse korte video's op muziek.

"Hij is de beste hond van de hele wereld", vertelt zijn hondenmoeder Jessica, een privékok die haar achternaam liever anoniem houdt om de privacy van haar klanten te beschermen. Badger is een schattige golden retriever reu van 18 maanden oud. Jessica en haar man waren verbluft toen ze op de oom van Badger pasten en werden teruggenomen door het geweldige temperament van de hond.

"We hebben er een nodig," herinnert Jessica zich dat ze dacht. Het zou bijna twee jaar duren voordat het koppel Badger adopteerde van de kleine fokker, die zich vooral richt op familie en vrienden. Tegenwoordig woont het gezin gelukkig samen in Lake Tahoe. Op het schattige account verwijst "Badger" naar zijn vader en moeder als zijn "pawrents".

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

"Het was mijn levenslange droom", zegt Jessica over het hebben van een golden retriever.

Het stel achter Badger's account heeft geen professionele ervaring in sociale media, maar Jessica heeft wel meer dan 10 jaar ervaring in de culinaire industrie. Voordat ze een gezin stichtte, bracht ze haar professionele carrière door als persoonlijke chef-kok. Het idee om Badger naar de keuken te brengen, ontstond vanzelf: "Ik dacht dat het grappig zou zijn als Badger onze persoonlijke chef-kok zou worden", vertelt ze.

"Aangezien ik de hele tijd aan het koken ben," zegt ze, "[Badger is] gewoon daar en kijkt naar me. Het leek me grappig om hem op te pakken en te zien hoe betrokken hij wilde zijn."

p> Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Het stel en Badger waren op vakantie in de camper van het gezin toen ze besloten het eens te proberen. Tot hun grote opwinding werkte Das volledig mee. Tijdens het fotograferen helpt Jessica's echtgenoot Badger door hem van achteren te omhelzen en zijn armen te bewegen terwijl Jessica de camera bedient. "Hij was gewoon blij om dichter bij ons te zijn", herinnert ze zich de eerste dagen dat ze samen filmden.

Verhaal gaat verder

Ze wisten niet zeker wat er zou gebeuren na het plaatsen van beelden van Badger op sociale media, maar het account nam snel een hoge vlucht. Voor de productie stelt Jessica haar chef-kokvaardigheden op de proef en is ze verantwoordelijk voor alle voedselbereiding en -hakken. Voorafgaand aan het filmen rangschikken ze alles in stations rond hun keuken. Ze proberen ook het filmen te beperken tot niet langer dan 10 minuten per keer om te voorkomen dat Badger's interesse vervaagt. Gedurende die tijd proberen ze zoveel mogelijk scènes te filmen voordat ze een pauze nemen.

Gelukkig is er geen hongerige chef-kok om mee om te gaan: Das probeert verrassend genoeg nooit het voedsel te eten dat ze aan het koken zijn. "Hij is zo beleefd", zegt Jessica. "Ik begrijp het niet eens. Hij is niet erg gemotiveerd door eten, dus het heeft in ons voordeel gewerkt."

Als ze biefstuk of kip aan het koken zijn, zullen ze wat aan Badger voeren na de shoot - een passende beloning voor zijn culinaire meesterschap. Das's favoriete eten? Rauwe filet mignon. "Hij is erg chique," vertelt Jessica aan Yahoo Life.

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij om het te zien.

Sinds de lancering, minder dan een jaar geleden, heeft het paar honderden receptenvideo's op Instagram geplaatst, waarvan er vele miljoenen views hebben gekregen. Terwijl Badger het grootste deel van zijn tijd doorbrengt met koken in de gezinskeuken, houdt hij ook van koken tijdens het kamperen, zoals tijdens een recente camperreis naar Colorado. De meeste video's die op het account worden gedeeld, zijn van Badger-koken, maar Jessica zegt dat hij ook een handje helpt in huis door de voorraadkast schoon te maken en te ordenen.

"Hij is heel veelzijdig", zegt ze. "Vanwege mijn achtergrond als persoonlijke chef-kok, moet je vrijwel alles koken wat de klant die avond wil, en hij kan het allemaal koken."

Badger kookt graag de favoriet van zijn vader: maple miso wilde Atlantische kabeljauw met sugar snaps en trompet, shiitake en oesterzwammen. Maar wat heeft de toekomst nog meer in petto voor de charismatische pup? Jessica gelooft dat alles pootbaar is voor haar hond. "Ik zou heel graag een kookboek met Badger willen maken", zegt ze.

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Reddingshond heeft iets met hele, hele grote stokjes","description":"

Apporteren moet een behoorlijk epische ervaring zijn met een reddingshond uit New Jersey, die niets liever doet dan stokken dragen die meerdere malen groter zijn dan zijn eigen grootte.

Volgens eigenaar Olivia Schreiber is Rafael Nadog (genoemd naar de tennisser) goed geoefend bij het dragen van stokken van het formaat dat te zien is in haar video, en ze heeft er een gewoonte van gemaakt om er elke keer dat hij gaat wandelen er een te vinden.

Op de beelden is te zien hoe Rafael Nadog met de enorme stok in zijn mond draaft, kwispelend met zijn staart.

In haar Instagram-onderschrift vroeg Schreiber haar volgers om "Rafael Nadogs stick van de dag te beoordelen". Krediet: Olivia Schreiber via Storyful","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/RPP2EhXLt7G8cXVjvmK2nw--~B/dz01NzI7aD0zMzU7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://media.zenfs.com/ en/video.storyful.com/2c05d5b8ae526b2a752c268c10f6fadc","uploadDate":"2023-02-06T10:19:51Z","duration":"PT1M19S","contentUrl":"https://video.media.yql. yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/3c492b28-3a37-35a1-8ab1-f51f2fec8f81.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://uk. news.yahoo.com/rescue-dog-thing-really-really-101951988.html?format=embed","identifier":"3c492b28-3a37-35a1-8ab1-f51f2fec8f81"}

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.