6 bijgerechten om nooit te bestellen in een restaurant, volgens chef-koks

07 Feb 2023

6 bijgerechten om nooit te bestellen in een restaurant, volgens chef-koks

Na een eeuwigheid staren naar verschillende smakelijke selecties op het menu, heb je eindelijk je hoofdgerecht gekozen. Je vertelt de server zelfverzekerd dat je voor die Chileense zeebaars gaat. Ze gutst over je selectie, waardoor je het gevoel hebt dat je absoluut de beste beslissing hebt genomen. Dan vraagt ​​ze: "Welke kanten wil je bij je voorgerecht?"

Wacht, wat? Dat had je niet verwacht! Je bladert verwoed door het menu en vraagt ​​je af waarom je gerecht niet al met bijgerechten kwam. Terwijl u voor het dilemma staat wat de moeite waard is om te bestellen en wat goed bij uw voorgerecht past, zijn er verschillende tips van experts om in gedachten te houden. Chef-koks raden bijvoorbeeld aan om te wedden op verse, seizoensgebonden ingrediënten en dingen te vermijden die je gemakkelijk thuis zou kunnen maken. Hier zijn enkele gebruikelijke missers die je moet vermijden in de categorie bijgerechten.

GERELATEERD: 7 Red Flags voor hamburgermenu's om op te letten, volgens chef-koks

1

Brood

Shutterstock

Sommige restaurants bieden gratis brood bij uw maaltijd aan, terwijl andere (tegenwoordig steeds meer) kosten in rekening brengen voor hun brood of broodgerelateerde bijgerechten (cheesy bread, lookbrood, enz.). Maar denk twee keer na voordat u zich overgeeft.

Allereerst vult brood. Je moet ruimte in je buik vrijhouden voor smakelijke en unieke voorgerechten en je hoofdgerecht. Volgens Jesus Alvarado, de chef-kok van het in Aspen gevestigde restaurant Duemani, moet je ook om andere redenen geen brood eten voor of tijdens je maaltijd.

"Ik eet [brood] nooit tijdens het eten, aangezien dit product vaak gratis of erg goedkoop is, dus veel restaurants hebben de neiging om het niet correct op te slaan," zei hij. "Bovendien kunnen gasten brood krijgen van de avond ervoor als het restaurant traag was."

De enige uitzondering is als het restaurant een opmerkelijk broodprogramma heeft of zelf brood maakt.

Eet dit, niet dat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

2

Asperges

Shutterstock

Hoewel deze kleine groene stengels er mooi uitzien, kunnen asperges gemakkelijk te gaar worden of vezelig worden. Zelfs als het goed wordt gedaan, zegt Sarah Gunderson, chef-kok en instructeur van het Culinary Arts-programma aan de Auguste Escoffier School of Culinary Arts, dat ze het zou vermijden, vooral buiten het seizoen. In plaats daarvan geeft ze de voorkeur aan iets creatievers, zoals seizoensgroenten.

Verhaal gaat verder

"Chef-koks vieren seizoensgroenten; ze zijn meer dan alleen een gewone kant van asperges in een steakhouse. Er wordt nagedacht en ontwikkeld om bijgerechten te creëren die de groenten van de regio en het seizoen laten zien. Ik zoek oprecht naar en wil bestellen die in de restaurants waar ik dineer", zegt ze.

3

Geladen friet

Shutterstock

Volgens John Simmons, chef-kok-eigenaar van Firefly Tapas Kitchen + Bar in Las Vegas, zijn geladen frietjes "slecht voor hart, lichaam, geest en ziel".

"Waarom je - hopelijk - heerlijke en voedzame hoofdgerecht overschaduwen met een pond gefrituurd eten gedrenkt in kaas, spek, zure room, chili?" zegt hij.

Simmons is er vast van overtuigd dat frietjes op zichzelf eenvoudig en perfect zijn, dus waarom zou je het verknoeien met alle extra calorieën, verzadigd vet en zout? Als je iets gezonders wilt, stelt hij voor om de meer kunstig ontworpen alternatieven op basis van groenten te bekijken die je thuis niet gemakkelijk kunt recreëren.

"Wat dacht je van in de pan geroosterde spruitjes met pancetta en balsamico? Knoflookspinazie, iemand? Ja, alsjeblieft! Wat dacht je van geroosterde rode aardappelen met aioli en pittige tomatensaus, ook wel patatas bravas genoemd?"

4

Mac en kaas

Shutterstock

Het is zeker een beproefd troostmaaltijd bij uitstek. En het is misschien moeilijk om al die romige, kaasachtige pasta-goedheid door te geven. Maar de beroemde chef-kok Kai Chase zegt dat ze nooit mac en kaas bestelt als ze uit eten gaat.

"Het is ook jammer, want het is mijn favoriet als het goed is gedaan en het zelfgemaakt is - met knapperige randen, verschillende kleverige gesmolten kazen en een beboterde topping van parmezaanse broodkruimels. Dat is het ticket!" zegt Chase. Echter, "macaroni en kaas in restaurants, zelfs van soulfoodrestaurants, hebben de neiging om de noedels te gaar te maken, en ze hebben meestal nooit genoeg kruiden."

Als je zin hebt in iets met kaas, stelt ze voor om te kiezen voor een vegetarisch bijgerecht zoals broccoli en kaas. Of, als je iets hartigs met een beetje knapperigheid nodig hebt, kies dan voor spruitjes.

"Naast dat het een relatief gezondere optie is, beheersen de meeste restaurants tegenwoordig het op smaak brengen [spruitjes] met een zure saus of vinaigrette."

5

Aardappelpuree

Shutterstock

Sean Ferraro, chef-kok-eigenaar van Madison Avenue Pizza in Dunedin, Fla., zei dat hij aardappelpuree als bijgerecht vermijdt omdat ze zelden in huis worden gemaakt, tenzij je in een leuk restaurant dineert. Jessica Randhawa, de foodblogger achter The Forked Spoon, bestelt deze kant liever niet omdat ze het in de categorie voedsel stopt die je gemakkelijk thuis kunt maken.

"Uit eten gaan in een restaurant moet gaan over het uitproberen van nieuwe en unieke recepten, niet over een recept dat gemakkelijk thuis goed gemaakt kan worden", zegt ze.

GERELATEERD: 5 ergste kookfouten bij het maken van aardappelpuree

6

Soep van de dag

Shutterstock

Veel restaurants bieden soep of salade aan als bijgerecht. Maar tenzij je in een gespecialiseerd soeprestaurant bent of een high-end restaurant dat bekend staat om zijn zelfgemaakte soepen, wil je dit waarschijnlijk overslaan.

"Veel restaurants gebruiken muffe, minder dan verse ingrediënten in soepen om alles op te maken dat bijna aan het einde van de houdbaarheidsdatum is", zegt chef-kok Susan Irby. "Zelfs als je vraagt ​​of de soep in huis vers is gemaakt, krijg je misschien geen duidelijk, correct antwoord. Ook als de soep van de dag hetzelfde is als de dag ervoor, is dat een duidelijke indicatie dat het niet super is." vers."

Een versie van dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op 29 oktober 2022. Het is bijgewerkt met nieuwe informatie.